REALIZOVANO SVEČANO ZATVARANJE PROJEKTA

 

 

31.maja 2018. u 13 časova u motelu “PLATAN” u Plandištu realizovana je završna svečanost povodom zatvaranje projekta – Lokalna podrška samostalnom životu osoba sa Invaliditetom. Projekat se sprovodio u partnerstvu Udruženja NVO Centar za razvoj u partnerstvu, opštine Plandište i Centra za socijalni rad Plandište, a finansiran je iz sredstava Evropske unije.

Uspostavljena je inovativna socijalna usluga namenjena osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama na teritoriji opštine Plandište u svim naseljenim mestima , kako bi što kvalitetnije i samostalnije živeli u svom okruženju. Ovo je prva usluga za osobe sa invaliditetom i njihovim porodicama u opštini Plandište . 10 seoskih domaćica i 10 seoskih domaćina pružalo je uslugu prema planu zaštite i iskazanim potrebama. Ovim projektom je obuhvaćeno 47 osoba sa invaliditetom . Projekat je prepoznat kao adekvatna inovativna usluga u socijalnoj zaštiti, posebno imajući u vidu da do sada Opština nije imala ni jednu uslugu za invalide. Svečanosti su prisustvovali – predstavnici opštine Plandište, Centra za socijalni rad, seoski domaćini, seoske domaćice, porodice korisnika i lokalni mediji.

REALIZOVANO SVEČANO OTVARANJE PROJEKTA

Organizacija NVO Centar za razvoj u saradnji sa opštinom Planidište, a u okviru projekta “Lokalna podrška samostalnom životu lica sa invaliditetom”, organizovala je svečanost povodom uspostavljanja inovativne socijalne usluge namenjene osobama sa invaliditetom u opštini Plandište u četvrtak 9.11.2017, u prostorijama  restorana “PLATAN”, na adresi Zrenjaninski put bb.

Svečanosti su prisustvovali:

  1. Predsednik opštine – Jovan Repac,
  2. Načelnica društvenih delatnosti opštine Plandište – Olga Dimitrovski
  3. Direktor Centra za socijalni rad – Durđa Tafra
  4. Menadžer projekta – Irena Borojević

Pored navedenih gostiju koji su imali i kratka izlaganja, svečanosti su prisustvovali pružaoci usluga,  korisnici programa i njihove porodice,  kao i lokalni mediji. Nakon uvodnog izlaganja, organizovan je svečani ručak.

How to Have The Best Vacation

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised

Read More

Mauris interdum dictum sollicitudin

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s

Read More